Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

20 mei 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk meer zon,

De dag begint met enkele (laaghangende) wolkenvelden en een enkele mistbank. De mistbanken lossen snel op. In de loop van de dag wordt het ook in het noorden zonnig. Landinwaarts ontstaan er wel stapelwolken die in de avond weer oplossen. De maxima variëren van 18°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden. De wind blijft zwak en komt overwegend uit noordelijke richtingen. In de avond draait de wind naar oost en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar matig.

Komende nacht is het onbewolkt. Met name in het noordoosten en noorden kan grondmist ontstaan. De temperaturen dalen geleidelijk naar minima van 7°C in het noorden en oosten tot 13°C in Zeeland in de vroege ochtend. De wind draait naar zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Hemelvaartsdag is er sluierbewolking aanwezig waar de zon makkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De temperatuur loopt snel op en bereikt aan het einde van de middag waardes van 22°C in het noorden tot plaatselijk 28°C in het zuiden. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak. In de avond wordt de wind in het westen overwegend noordwestelijk.

De vooruitzichten:

Vrijdag wolkenvelden en later mogelijk enige regen. Daarna droog en overwegend zonnig. (Vrij) warm, alleen in het weekeinde is de temperatuur vrijwel normaal voor de tijd van het jaar.

Lange termijn verwachting:

woensdag 27 mei tot en met woensdag 03 juni
Eerst grote (90%) kans op (vrij) warm, droog en zonnig weer. Vanaf het einde van de volgende week neemt de kans op meer bewolking, regen, en (vrij) koel weer toe naar 30%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn