Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

21 mei 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, warm en vrijwel overal droog

Er zijn vandaag flinke perioden met zon. Er is soms wat sluierbewolking aanwezig waar de zon gemakkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. In het zuidwesten is er aan het einde van de middag en in de avond een kleine kans op een (onweers)bui met windstoten, elders blijft het vrijwel zeker droog. Het wordt (zomers) warm met maxima van 22°C in het noorden tot plaatselijk 28°C in het zuiden. De zwakke wind komt een groot deel van de dag uit zuidelijke richtingen, maar wordt later veranderlijk. Langs de kust gaat de wind in de middag vanaf zee waaien.

Komende nacht is het eerst vrij helder, later neemt de bewolking van het westen uit toe. Het blijft nog wel droog. De wind wordt zuid tot zuidwest en is matig van kracht. Het koelt niet verder af dan 16°C.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met in de noordelijke helft van het land kans op lichte regen. In de middag is er overal kans op een bui. Aan het einde van de middag en ’s avonds klaart het van het westen uit op en wordt het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het zuidoosten. In de middag steekt er boven land een matige, langs de kust een krachtige, zuidwestenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag gevoelig af.

Vooruitzichten weekend:

Het komende weekeinde kans op een enkele bui en temperatuur vrijwel normaal voor de tijd van het jaar. Na het weekeinde zonnig en droog, waarbij de middagtemperaturen oplopen tot waarden boven de 20 graden.

Lange termijn verwachting:

donderdag 28 mei tot en met donderdag 04 juni
Tot het Pinksterweekeinde grote (60%) kans op vrij warm, droog en zonnig weer. Vanaf Pinksteren neemt de kans op meer bewolking, regen en vrij koel weer toe naar 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn