Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

22 mei 2020 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt,met in het Noorden een paar regen / onweersbuien

Vanochtend is het overwegend bewolkt met in de noordelijke helft van het land een enkele regen / onweersbui. In de namiddag is er op meer plaatsen kans op regen en buien met kans op onweer. ’s Avonds klaart het van het westen uit op en wordt het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zuidelijk en zwak tot matig, maar in de middag steekt er boven land een matige, langs de kust een krachtige, mogelijk harde westenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag gevoelig af.

Komende nacht klaart het van het westen uit op. Het blijft droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, af en toe krachtig.

Morgen is er een afwisseling van zon en stapelwolken. In het noord(oost)en is er in de ochtend een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen 15 °C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Vooruitzichten komende dagen:

Flinke perioden met zon met alleen in het weekeinde kans op wat regen. Middagtemperaturen na het weekeinde weer oplopend naar waarden boven de 20°C.

Lange termijn verwachting:

vrijdag 29 mei tot en met vrijdag 05 juni

Grote kans op het aanvankelijk voortzetting van het droge en warme weertype, maar tegen het eind van de periode wordt de kans groter (30%) op regen, waarbij er een grote onzekerheid is in de middagtemperatuur.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn