Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

26 mei 2020 door Jannes Wiersema

In het NO eerst nog laaghangende bewolking,elders vrij zonnig

Vandaag is er vrij veel zon, af en toe komt er sluierbewolking voor en in het No eerst nog laaghangende bewolking. De mistbanken die lokaal nog aanwezig zijn lossen snel op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C vlak aan zee tot lokaal 25°C in het zuiden van het land. De zwakke wind komt eerst uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de middag en avond uit richtingen tussen west en noord.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden aanwezig. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 9°C en de zwakke wind komt hoofdzakelijk uit een noordelijke richting.

Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het zuiden van het land. De noordelijke wind wordt matig, langs de kust later op de dag vrij krachtig.

Vooruitzichten:
Vrij zonnig en vrij warm.

Lange termijn verwachting:

dinsdag 02 juni tot en met dinsdag 09 juni
Grote kans (60%) op een aanhoudend droog en vrij warm weertype met maximumtemperaturen ruim boven de langjarig gemiddelde waarden, maar er is ook een kans van 40% op overgang naar een onbestendig, natter weertype met middagtemperaturen onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn