Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

27 mei 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden en droog

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. Aanvankelijk is er lokaal nog sprake van nevel en mist, in Gelderland lokaal dichte mist. In het Waddengebied komt in de ochtend en de eerste helft van de middag lage bewolking en lokaal ook (dichte) mist voor. In de loop van de dag kan dit zich ook voordoen langs de noordwestkust. Verder in het binnenland ontstaan stapelwolken die in de loop van de avond weer oplossen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het zuiden van het land. De noordelijke wind is zwak en wordt matig, langs de kust later op de dag vrij krachtig.

Komende nacht is het helder en koelt het af naar ongeveer 9°C. De zwakke tot matige wind komt uit een noord tot noordoostelijke richting.

Morgen begint met zonnige perioden maar er kan in de loop van de dag bewolking van het noorden uit binnen drijven. Het blijft overwegend droog. De maximumtemperatuur varieert van 15°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig en aan de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig.

De vooruitzichten:

Droog,zonnig en vrij warm.

De lange termijn verwachting:

Woensdag 03 juni tot en met Woensdag 10 juni
De kans op een aanhoudend droog en vrij warm weertype met maximumtemperaturen ruim boven de langjarig gemiddelde waarden is ca. 50-60%. Er is ook een kans van 40-50% op overgang naar een onbestendig, natter weertype met middagtemperaturen onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn