Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

28 mei 2020 door Jannes Wiersema

Eerst overal zonnig,

Een hogedrukgebied ligt tot en met zondag nagenoeg stil boven Scandinavië. Het hoog zoekt verbinding met het Azorenhoog waardoor een gordel van hogedruk ontstaat ten noorden van ons land. Ten gevolge van deze positie is de stroming oost- tot noordoostelijk. Vanaf woensdag 3 juni wordt het hogedrukgebied in de meeste oplossingen minder krachtig en verplaatst zich in zuidwestwaartse richting,daarna proberen lagedrukgebieden meer invloed te gaan krijgen.

Vandaag is het overwegend zonnig. In de namiddag en avond drijft er van het noorden uit wat bewolking binnen. Het blijft droog. De maximumtemperatuur varieert van 15°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig en aan de zuidwestkust mogelijk (vrij) krachtig.

Komende nacht is het onbewolkt en koelt het af naar omstreeks 4°C in het noordoosten tot ongeveer 9°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordoostelijke richting.

Morgen is het opnieuw zonnig. De middagtemperatuur loop op naar ongeveer 17°C op de Wadden tot zo’n 23°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is meest matig.

De vooruitzichten:

Zonnig en vrij warm.

De lange termijn verwachting:

Donderdag 04 juni tot en met Donderdag 11 juni

De kans op overgang naar een onbestendig, natter weertype met middagtemperaturen rond of net onder het langjarig gemiddelde is ca. 50-60%. De kans dat het huidige zonnige en vrij warme weertype wordt voortgezet is ca. 40-50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn