Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

01 juni 2020 door Jannes Wiersema

Zon en wat sluierbewolking in het NW.

Een hogedrukgebied met het centrum boven het zuiden van Noorwegen wordt geleidelijk minder krachtig en verplaatst zich vandaag geleidelijk naar het noorden van de Noordzee. Met een oostelijke stroming wordt droge continentaal polaire lucht aangevoerd. Morgen verdwijnt het hoog geleidelijk maar houdt dan nog wel enige tijd een zwakke rug richting Duitsland. Tegelijkertijd ontstaat een lagedrukgebied boven Frankrijk die zich geleidelijk naar de Benelux gaat uitbreiden. In deze vore vormt zich dinsdagavond boven het oosten van het land een aparte lagedrukkern,maar het blijft nog droog of het moet een lokale warmte onweer onstaan.

Vandaag is het zonnig en droog, maar vooral in het noordwesten komt er sluierbewolking voor. De maxima variëren van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden van het land. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig 2 – 5 Bft. In de loop van de middag draait aan de kust de wind naar noord tot noordoost.

Komende nacht is het helder maar ook sluierbewolking. De temperatuur daalt naar ongeveer 12°C. De wind wordt oostelijk en is zwak/matig 2 – 3 Bft.

Morgen is het opnieuw vrij zonnig met sluierbewolking. Met maxima van 22°C op de Wadden tot 28°C in het zuidoosten wordt het nog wat warmer dan vandaag. In de ochtend staat er een zwakke wind uit oost tot zuidoost, in het zuidwesten staat er een zwakke noordenwind. In de loop van de middag draait de wind in het westen en zuidwesten naar noordwest en neemt toe naar matig waardoor er daar enige verkoeling optreedt.

De vooruitzichten voor de rest van deze week:
Woensdag nog perioden met zon en vrij warm. Vanaf donderdag koel en wisselvallig met geregeld buien.

Lange termijn verwachting:
Maandag 08 juni tot en met Maandag 15 juni
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een (vrij) koel en wisselvallig weertype met af en toe een bui. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een warmer weertype geleidelijk weer toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn