Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

04 juni 2020 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien.

Een noordoost-zuidwest georienteerde hoogtetrog van het westen van Noorwegen naar Bretagne krijgt een noordwest-zuidoost orientatie waarna vrijdag een sturend hoogtelaag boven de Noordzee komt te liggen. Ook aan de grond vormt zich tussen Schotland en Noorwegen vrijdag een actief laag. De stroming is noordelijk en draait geleidelijk naar west op vrijdag. Een vlak laag boven het continent heeft een kern boven het noordwesten van Duitsland, deze trekt noordwaarts. Om dit laag bevindt zich een frontaal systeem. Een koufront boven de Noordzee en Engeland trekt donderdag over Nederland oostwaarts. Vrijdag trekt een volgende storing over Nederland oostwaarts.

Het is overwegend bewolkt met vooral in de middag en avond af en toe regen en enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het Waddengebied tot 17°C plaatselijk in het zuiden en oosten. De Noord tot Noordwestenwind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig 4 – 6 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden een enkele bui. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C en de westelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig.

Morgen is er vrij veel bewolking en er trekken dan enkele stevige buien,soms met onweer en hagel,over het land.Later in de middag komen er ook enkele opklaringen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind is matig, aan de kust soms (vrij) krachtig en komt eerst uit zuidwest, in de loop van de dag wordt de wind westelijk.

De vooruitzichten:
Vooral de eerste dagen wisselvallig en koel, later neemt de neerslagkans af en loopt de temperatuur wat op.

Lange termijn verwachting:
Donderdag 11 juni tot en met Donderdag 18 juni
Grote (ongeveer 70%) kans op droog en vaak zonnig weer met temperaturen meestal boven normaal, 30% kans op (vrij) koel weer grote kans op buien of regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn