Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

07 juni 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien, mogelijk met onweer.

Boven de Noordzee bevindt zich een sturend hoogtelaag. Dit trekt opvullend noordoostwaarts naar Scandinavië. Een deel splitst af en vormt een hoogtelaag boven het Alpengebied. De stroming wordt bij ons dan noordelijk. Een kleinschalig laag, bij Vlieland trekt zondagochtend over het uiterste noorden van Nederland oostwaarts en later noordoostwaarts. Op de westflank van het hoogtelaag vormt zich bij de Engelse oostkust een vlak laag met daarbij een frontale constructie. Dit geheel trekt zondagavond en in de nacht naar maandag eveneens over het noorden van Nederland oostwaarts. Hierna wordt de stroming noordelijk en volgt maandagochtend nog een zwak koufront.

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen vooral in het noorden en midden buien voor. Hierbij is een kleine kans op onweer. Vanmiddag neemt de buiigheid van het westen uit af en breekt de zon wat vaker door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het Waddengebied tot 19°C in het zuidoosten. De westenwind is matig, in het kustgebied (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind met name in het noordelijk kustgebied af.

Vanavond drijft er van het westen uit meer bewolking binnen waaruit af en toe lichte regen kan vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind wordt zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Morgen zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit lokaal lichte regen valt. In de middag is er ook wat zon en kan er met name in het oosten nog een bui ontstaan. De temperatuur varieert van 14°C in het Waddengebied tot 18°C in het oosten en zuidoosten. De wind is aanvankelijk nog zwak en veranderlijk en wordt in de loop van de dag overal noordelijk en matig van kracht.

De vooruitzichten:

Eerst vrij koel en op de meeste plaatsen droog, aan het einde van de week stijging van de temperatuur. Vooral donderdag kans op buien.

Lange termijn verwachting:

zondag 14 juni tot en met zondag 21 juni
Grote (ongeveer 80%) kans op temperaturen meestal boven normaal, iedere dag ongeveer 40% kans op buien of regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn