Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

09 juni 2020 door Jannes Wiersema

Bewolking en opklaringen en op de meeste plaatsen droog.

Vanochtend is het overwegend bewolkt maar hier en daar ook wat zonen in het zuidoosten en oosten valt er lokaal nog wat lichte (mot)regen. In de middag is het droog en breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het Waddengebied tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is het in de oostelijke helft overwegend bewolkt. In de westelijke helft zijn er ook brede opklaringen. Het blijft overal droog. Onder de bewolking koelt het niet verder af dan circa 10°C, in brede opklaringen koelt het plaatselijk af tot 5°C. De noord- tot noordoostenwind is zwak, langs de kust matig.

Morgen zijn er wolkenvelden en is er af en toe ruimte voor de zon. In de oostelijke helft kan er een enkele bui tot ontwikkeling komen. In de avond neemt juist in het westen de kans op regen of een bui toe. De maxima komen uit tussen 16°C aan zee en 20 tot 22°C landinwaarts bij een zwakke veranderlijke wind. Langs de noordkust staat een matige noordoostelijke wind.

Vooruitzichten:
Wolkenvelden met af en toe zon en vooral op donderdag enige tijd regen. Maximumtemperaturen eerst rond 20°C. Vanaf vrijdag warmer met maximumtemperaturen rond 25°C. In het weekeinde neemt de kans op (mogelijk stevige) onweersbuien toe.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 16 juni tot en met dinsdag 23 juni
Grote kans (80%) op vrij warm zomerweer met dagelijks kans (30-50%) op een regen- of onweersbui.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn