Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

10 juni 2020 door Jannes Wiersema

Bewolking maar ook opklaringen met de zon,later kans op een bui.

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar er is ook af en toe ruimte voor de zon. In de oostelijke helft kan er in de loop van de middag lokaal een enkele bui tot ontwikkeling komen. In de avond neemt juist in het westen de kans op enkele buien toe. De maxima komen uit tussen 16°C aan zee en ca. 21°C landinwaarts bij een zwakke veranderlijke wind. Langs de noordkust staat een matige, in de middag en avond mogelijk vrij krachtige, noordoostelijke wind.

komende nacht valt er in het westen eerst nog (buiige) regen. Daarna volgen er enkele opklaringen, maar aan het einde van de nacht raakt het in het noorden bewolkt en gaat het regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgen is het in het noorden overwegend bewolkt met af en toe regen. In het zuiden is er ruimte voor de zon en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van ca. 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden. De noordoostelijke wind wordt matig, aan zee later op de dag mogelijk vrij krachtig.

De vooruitzichten:
Vanaf vrijdag warmer met maximumtemperaturen tussen 25 en 30°C. In het weekeinde neemt de kans op (mogelijk stevige) onweersbuien toe. Ook volgende week vrij warm waarbij de droge perioden overheersen. Wel is er dagelijks ongeveer 40% kans op een regen- of onweersbui.

Lange termijn verwachting:
woensdag 17 juni tot en met woensdag 24 juni
Grote kans (80%) op vrij warm zomerweer met dagelijks kans (40%) op een regen- of onweersbui.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn