Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

11 juni 2020 door Jannes Wiersema

Zwaar bewolkt en vooral in het noorden regen.

Een lagedrukgebied boven het zuidwesten van Engeland trekt zuidwaarts en ligt donderdagavond boven het zuiden van de Golf van Biskaje.Komende nacht trekt dit laag weer langzaam noordwaarts en morgenavond wordt een positie net zuid van Bretagne bereikt. Rondom dit laag is een front ingedraaid die vrijdagavond het zuidwesten bereikt. Als gevolg hiervan komt er een uitloper van een hoog tussen IJsland en Noorwegen boven ons land en trekt er een frontaal systeem boven Oost-Europa westwaarts.

Het is zwaar bewolkt en vooral in het noorden regent het. Aanvankelijk breidt de regen zich nog naar het midden uit, maar in de middag beperkt de regen zich tot het noorden. Elders is er kans op een enkele bui, maar zijn er later ook enkele opklaringen. De middagtemperaturen lopen uiteen van ca. 15°C onder hardnekkige bewolking in het noorden tot 22°C in het zuiden. De noordoostelijke wind wordt matig, aan zee later op de dag mogelijk vrij krachtig. In de middag en avond draait de wind naar oost. Het eerst gebeurt dat in het noorden, het laatst in het zuiden.

Komende nacht is het in het noorden bewolkt en kan er nog af en toe regen vallen. Elders zijn opklaringen en kan er heel lokaal een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperaturen liggen rond de 14°C. Er staat een matige oostenwind.

Morgen trekt in het noorden de bewolking grotendeels weg en klaart het net als elders op en wordt het droog. Later in de middag gaat van het zuiden uit de bewolking weer toenemen en kan het in het zuidwesten licht gaan regenen. Laat in de avond is er in het zuidwesten en zuiden kans op onweersbuien, mogelijk met (zware) windstoten en hagel. De maxima variëren van 21°C op de Wadden tot lokaal 29°C in het zuidoosten en oosten. De oostenwind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig. In de avond wordt de wind in het zuiden, zuidoosten en zuidwesten variabel.

De vooruitzichten:
Zomers warm en in het weekeinde vooral in het noorden kans op (mogelijk stevige) onweersbuien. Volgende week iets minder warm en dagelijks 50-60% kans op regen- of onweersbuien.

Lange termijn verwachting:
donderdag 18 juni tot en met donderdag 25 juni
Vrij grote kans (60%) op temperaturen boven normaal en dagelijks circa 50% kans op neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn