Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

13 juni 2020 door Jannes Wiersema

In het noordoosten enkele stevige onweersbuien.

Een frontale zone boven Duitsland komt in de loop van de dag boven het noordoosten van ons land te liggen. Warme, onstabiele lucht bevindt boven Duitsland en kan vanmiddag voor de vore uit mogelijk het (uiterste) noordoosten van ons land bereiken. De vore neemt in de avond in betekenis af, om in de nacht naar zondag dan weer opnieuw gevormd te worden boven het oordoosten van ons land

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er vooral in een strook van noordwest naar zuidoost over het land wolkenvelden en ook enkele buien voor. Vanmiddag zijn er perioden met zon en ontstaan er in het noordoosten enkele stevige onweersbuien, die ook vanavond kunnen aanhouden. Bij deze buien is kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de kust tot lokaal 27°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest. In de middag draait de wind in de kustgebieden naar noord, later ook elders.

Komende nacht zijn er opklaringen. In het noordoosten is er meer bewolking en daar is nog steeds een kans op een enkele regen- of onweersbui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 16°C. De zwakke wind komt hoofdzakelijk uit een noordelijke richting.

Morgen schijnt de zon geregeld en ontstaan in de loop van de dag vooral in het noordoosten weer enkele stevige regen- en onweersbuien, waarbij er opnieuw kans is op hagel en plaatselijk veel regen in korte tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan de kust tot 25°C in het oosten van het land. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig.

Vooruitzichten:
Wisselend bewolkt met vooral in de tweede helft van deze periode af en toe buien. Maxima overwegend rond of iets boven 20°C.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 20 juni tot en met zaterdag 27 juni
Vrij grote kans (60%) op temperaturen boven normaal en dagelijks circa 30-40% kans op neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn