Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

18 juni 2020 door Jannes Wiersema

Van het zuiden uit droog, vanmiddag weer buien.

Vanochtend is het het op veel plaatsen bewolkt en in het midden en noorden regent het van tijd tot tijd. De zone met bewolking en regen trekt noordwaarts, waarna het in het zuiden opklaart. Het duurt tot het einde van de middag voordat het ook in het noordoosten droog wordt. In de loop van de middag ontwikkelen er in het midden en zuiden stapelwolken die uitgroeien tot enkele buien. Er is daarbij een kleine kans op onweer. De buien doven in de avond weer uit. De maxima lopen uiteen van 18°C aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig. In het noorden komt de wind aanvankelijk uit oostelijke richtingen.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, alleen in het noorden is nog bewolking aanwezig. Daar waar het opgeklaard is ontstaat lokaal mist. De minima komen uit rond 12°C. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

Morgenochtend lost de mist op. Er ontstaan steeds meer stapelwolken en in het zuiden en oosten groeien deze in de middag uit tot buien. Er is een kleine kans op onweer. Aan de (noord)westkust drijven mogelijk wolkenvelden vanaf zee binnen. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordwestkust tot 22°C in het oosten. De wind wordt westelijk en neemt toe naar matig.

Vooruitzichten:
Perioden met zon en temperaturen rond of iets boven normaal. Zondag mogelijk wat regen. Na het weekeinde overgang naar warm, droog en zonnig weer.

Lange termijn verwachting:
donderdag 25 juni tot en met donderdag 02 juli
Aanvankelijk nog (zeer) warm, droog en zonnig. Vanaf 27 juni waarschijnlijk overgang naar temperaturen rond of net boven de normaal (60% kans), waarbij de dagelijkse neerslagkans rond 30% ligt.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn