Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

19 juni 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en vanmiddag enkele buien

De mist lost nu snel op en er zijn dan perioden met zon en bewolking. Vanmiddag ontstaan er verspreid over het land enkele buien met daarbij nog een kleine kans op onweer. Vanavond lossen de buien weer op en wordt het op de meeste plaatsen weer droog. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordwestkust tot 22°C in het oosten. De wind wordt westelijk en neemt toe naar matig. Vanmiddag aan de zuidwestkust kans op west, 6 Bft

Komende nacht zijn er opklaringen met mogelijk een enkele mistbank. Het koelt af naar ongeveer 12°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig. Aan zee staat een westenwind.

Morgenochtend beginnen we vrij zonnig, maar geleidelijk ontstaan er stapelwolken. In de middag groeit een enkele stapelwolk uit tot een bui, die in de avond weer zullen verdwijnen. Het zijn lichtere buien dan we de afgelopen dagen in sommige gebieden gehad hebben. De temperatuur loopt op naar ongeveer 22°C. Er staat een matige westenwind. In de avond wordt de wind zwak en variabel.

De vooruitzichten:
Het weekeinde wisselend bewolkt en nog enkele buien. Vanaf maandag zonnig en droog. Middagtemperaturen geleidelijk oplopend van ongeveer 22°C naar waarden ruim boven de zomerse waarden van 25°C.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 26 juni tot en met vrijdag 03 juli
Aanvankelijk nog (zeer) warm, droog en zonnig. Vanaf 28 juni overgang naar maximumtemperaturen rond de normaal (60% kans) met de dagelijkse neerslagkans van 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn