Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

21 juni 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend zonnig, vanmiddag van het westen uit wat regen.

De zon schijnt eerst volop, maar langzaamaan neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe. In de loop van de middag valt in het westen af en toe wat regen, in de avond trekt het gebied met bewolking en lichte regen oostwaarts. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C aan de westkust en ca. 25°C in het oosten. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest tot west en wordt meest matig, in de loop van de middag en avond aan de westkust vrij krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Komende nacht worden wolkenvelden afgewisseld door brede opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak tot matig.

Morgen zijn er opnieuw flinke perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot ca. 24°C landinwaarts. De westelijke wind is meest matig. In de loop van de avond wordt de wind veranderlijk en zwak.

Komende week:
Zonnig en warm tot zeer warm zomerweer.

Lange termijn verwachting:
zondag 28 juni tot en met zondag 05 juli
Grote kans (70%) op overgang naar minder warm en meer onbestendig weertype met maximumtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn