Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

22 juni 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en droog.

Vandaag bouwt een hogedrukgebied op boven het westen van Frankrijk. Een rug vanuit het hoog breidt uit naar onze westkust om vervolgens vanavond laat als een apart hoog met centrum boven ons land aan te komen. Dinsdag komt het centrum boven de Duitse Bocht te liggen.

Er zijn flinke perioden met zon en het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot ca. 24°C landinwaarts. De westelijke wind is meest matig. In de loop van de avond wordt de wind veranderlijk en zwak.

Komende nacht is het onbewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is veranderlijk en zwak, aan de kust zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Ook morgen is het zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 23°C aan zee tot 28°C in het zuiden. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. In de middag steekt er in de kustgebieden een zwakke tot matige wind van zee op. ’s Avonds draait de wind naar oost tot noordoost.

De vooruitzichten:

Zonnig en warm tot zeer warm zomerweer. Vanaf zaterdag meer bewolking en kans op enkele buien.

Lange termijn cerwachting:

maandag 29 juni tot en met maandag 06 juli
Grote kans (80%) op overgang naar minder warm weertype met maximumtemperaturen rond de langjaargemiddelde waarden en circa 50% kans op regen of buien.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn