Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

24 juni 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en (zeer) warm.

Een hogedrukgebied, momenteel boven de Duitse Bocht en Denemarken, trekt geleidelijk naar Zweden. Dit veroorzaakt in onze omgeving een oostelijke stroming. Donderdag wordt de aangevoerde lucht aan fractie minder droog.

Vandaag is er volop zon,wel zijn er met name in het westen eerst wat dunne sluierbewolking aanwezig en wordt het zeer warm met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 26°C op de Wadden tot ongeveer 31°C in de zuidelijke helft van het land. Er staat een zwakke tot matige oostenwind. Aan zee draait de wind vanmiddag naar noordoost.

Komende nacht verloopt helder met een minimumtemperatuur rond 16°C. De oostelijke wind is overwegend zwak.

Morgen is er opnieuw veel zon. Wel ontstaan later enkele stapelwolken. De maximumtemperatuur ligt tussen de 26°C in het Waddengebied tot lokaal 31°C landinwaarts. De oostelijke wind is zwak tot matig.

De vooruitzichten:
Vrijdag veel zon en op veel plaatsen tropisch warm, in de avond in het zuidwesten kans op een (onweers)bui. Vanaf zaterdag meer bewolking, enkele regen- en onweersbuien en minder warm.

Lange termijn verwachting:
woensdag 01 juli tot en met woensdag 08 juli
Grote kans (80%) op overgang naar een licht wisselvallig weertype met maximumtemperaturen geleidelijk rond de langjaargemiddelde waarden. Daarbij is er dagelijks 40-70% kans op regen of buien.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn