Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

27 juni 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien, vanmiddag vooral in het noordoosten met onweer

Een lagedrukgebied bij Ierland beweegt vandaag naar Schotland en blijft daar ook zondag rondtollen,daaromheen passeren steeds randstoringen met buien,vanmiddag mogelijk zware buien in de Noorderlijke helft van ons land.

Vanochtend is er vrij veel bewolking en verspreid over het land komen er enkele buien voor. De kans op onweer is aanvankelijk klein. In opklaringen kan het eerst plaatselijk nevelig zijn. Vanmiddag nemen de buien in het westen geleidelijk in activiteit af. In het oosten en noordoosten leeft de buiigheid dan juist sterk op en is er bij buien kans op onweer, hagel en windstoten tot 70 km/uur. In de loop van de avond trekken de meeste buien weg en komen er meer opklaringen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot ca. 26°C in het oosten en zuidoosten. De zwakke tot matige zuidenwind wordt zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden later vrij krachtig en aan zee mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en tegen het einde van de nacht kan er langs de westkust een bui voorkomen. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig en de minimum temperatuur ligt rond 15°C

Morgen laat de zon zich regelmatig zien maar is komen er ook nog enkele buien voor. De middagtemperatuur blijft landinwaarts steken bij 22°C, in de kustprovincies bij 19°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig.

Vooruitzichten:
Wisselvallig met af en toe wat regen en enkele buien, bij temperaturen rond of iets onder normaal.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 04 juli tot en met zaterdag 11 juli
Toenemende kans (uiteindelijk 70%) op een overgang naar een droger en stabieler weertype met temperaturen rond of boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn