Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

28 juni 2020 door Jannes Wiersema

vanochtend wisselend bewolkt en enkele buien. Vanmiddag droger en meer zon.

Aan de zuidoostflank van een lagedrukgebied boven Schotland voert een stevige westelijke stroming maritiem polaire lucht aan.

Vandaag is er eerst vrij veel bewolking en komen er verspreid over het land enkele buien voor. In de loop van de middag trekken de meeste buien oostwaarts weg en laat de zon zich van het westen uit steeds vaker zien. De middagtemperatuur blijft landinwaarts steken bij 22°C, in de kustprovincies bij 19°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, lokaal hard, 6-7 Bft.

Komende nacht komen er in de oostelijke helft eerst opklaringen voor en is het droog. Van het westen uit neemt de bewolking geleidelijk met in de loop van de nacht ook wat regen voorkomen. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, in de kustgebieden matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C.

Morgen is er eerst vrij veel bewolking en verspreid over het land valt wat lichte regen. In de loop van de middag wordt het meest droog en komt er meer ruimte voor de zon. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in de kustgebieden overwegend matig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. De middagtemperaturen variëren van 21°C in het zuidoosten tot 18°C in de kustprovincies.

Vooruitzichten:
Wisselvallig met regelmatig wat regen of een bui, bij temperaturen iets onder normaal.

Lange termijn verwachting:
zondag 05 juli tot en met zondag 12 juli
Toenemende kans (uiteindelijk 70-80%) op een overgang naar een droger en stabieler weertype. De kans op temperaturen beneden normaal blijft groter (60%), er is ook een kleine kans (20%) op temperaturen (ruim) boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn