Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

30 juni 2020 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen.

In het midden en noorden is er vrij veel bewolking en valt van tijd tot tijd lichte regen. In het zuiden is het aanvankelijk droog en komt de zon ook af en toe tevoorschijn. In de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit steeds dikker en later volgt in het zuiden en mogelijk ook in het midden regen. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht is het bewolkt en zijn er met name in de zuidoostelijke helft van het land perioden met regen. Het koelt af naar een graad of 15. De zuidwestenwind is meest matig.

Morgen is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen, met de meeste neerslag in het zuidoosten en de minste neerslag in het noordwesten. In het zuidoosten valt op veel plaatsen 10-20 mm in 24 uur tijd, plaatselijk mogelijk zelfs 30 mm. In de loop van de middag klaart het van het westen uit op en wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Vooruitzichten:
Wisselvallig met regelmatig wat regen of een bui, bij temperaturen iets onder normaal. In het weekeinde staat er vrij veel wind.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 07 juli tot en met dinsdag 14 juli
Overgang naar een droger en stabieler weertype, met een dagelijkse neerslagkans van 30%. De kans op temperaturen beneden normaal blijft groot (70%), er is ook een kleine kans (20%) op temperaturen (ruim) boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn