Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

01 juli 2020 door Jannes Wiersema

In het zuiden perioden met regen.

Het is bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen, met de meeste neerslag in het zuiden. Langs de Noordkust ook wat opklaringen met de zon en meest droog.Daar kan lokaal 10-20 mm in 24 uur tijd vallen en plaatselijk mogelijk zelfs 30 mm. In de loop van de middag klaart het van het westen uit op en wordt het geleidelijk op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Aan de zuidwestkust kan de wind af en toe krachtig zijn.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en plaatselijk is er kans op een enkele bui. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 14°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de westkust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Morgen is er in het noorden veel bewolking en zijn er van tijd tot tijd buien, mogelijk met onweer, hagel en lokaal veel regen in korte tijd. In het zuiden wisselen wolken en zon elkaar af en is de kans op een bui kleiner. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 20°C. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond draait de wind naar west en in het noorden naar noord tot noordwest.

Vooruitzichten:
Wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar.

Lange termijn verwachting:
woensdag 08 juli tot en met woensdag 15 juli
Geleidelijk afnemende neerslagkansen (naar 40-50%), maar vrij grote kans (60%) op maxima onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn