Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

03 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag lokaal een bui, maar ook wat zon.

Vandaag is het wisselend bewolkt en komt er lokaal een bui tot ontwikkeling. In de loop van de dag komt er van het westen uit wat meer ruimte voor de zon. Vanavond zijn er in het midden en zuiden opklaringen en is het droog. In het noorden raakt het dan bewolkt en kan het af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot ca. 22°C in het zuiden en oosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en in de middag en avond krachtig. Aan de zuidwestkust wordt de wind vanavond mogelijk hard, 7 Bft.

Komende nacht neemt de bewolking steeds verder toe en gaat het op steeds meer plaatsen af en toe regenen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk hard.

Morgen is er veel bewolking en regent of motregent het van tijd tot tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Vooruitzichten:
De eerste dagen wisselvallig met vrij veel wind, daarna droger. Maandag en dinsdag aan de koele kant, daarna geleidelijk wat hogere middagtemperaturen.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 10 juli tot en met vrijdag 17 juli
De eerste dagen mogelijk zomers warm, daarna 60-70% kans op maximumtemperaturen onder het langjarige gemiddelde en dagelijkse neerslagkans van 40-50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn