Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

04 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vrij veel wind met af en toe (mot)regen.

Vandaag is er veel bewolking en regent of motregent het van tijd tot tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht blijft het overwegend bewolkt en plaatselijk valt er lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De zuidwestenwind blijft matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Morgen is het eerst bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, maar kan er nog wel steeds een bui voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot ca. 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland, vrij krachtig tot krachtig in de kustprovincies en krachtig tot hard vlak aan zee. Tevens zijn er in de kustgebieden zware windstoten mogelijk tot ca. 75 km/u. Later in de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af.

Vooruitzichten:
Licht wisselvallig met middagtemperaturen die meestal enkele graden onder het langjarige gemiddelde liggen.

Lange termijn:
zaterdag 11 juli tot en met zaterdag 18 juli
Grote kans (60-70%) op een overgang naar een overwegend droog weertype, waarbij de middagtemperaturen op de meeste dagen waarschijnlijk onder het langjarig gemiddelde blijven.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn