Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

05 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend langs de kust stormachtig met kans op zware windstoten.

Vandaag is het eerst bewolkt en valt er in het noorden af en toe regen en of motregen. In de loop van de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, maar kan er vooral in de noordelijke helft van het land nog wel een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig en vlak aan zee krachtig hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Verder zijn er in de kustgebieden vanochtend zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk iets af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de noordelijke helft enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De west- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Morgen schijnt de zon van tijd tot tijd en komen er buien voor, vooral in het noordoosten mogelijk met onweer. Met een middagtemperatuur van ca. 18°C is het vrij koel. De wind wordt overal westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten:
Wisselvallig met middagtemperaturen die meestal enkele graden onder het langjarige gemiddelde liggen.

Lange termijn verwachting:
zondag 12 juli tot en met zondag 19 juli
Grote kans (60-70%) op een overgang naar een overwegend droog weertype, waarbij de maximumtemperaturen aanvankelijk onder het langjarig gemiddelde blijven. Later in de periode neemt de kans op maximumtemperaturen boven het langjarige gemiddelde toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn