Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

11 juli 2020 door Jannes Wiersema

Nog enkele buien verder ook flinke zonnige perioden.

Vandaag is het een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er verspreid over het land enkele buien tot ontwikkeling. In de ochtend bevinden de buien zich vooral in het westen en de noordelijke helft van het land, in de middag verplaatst de buiigheid zich naar het oosten van het land. Vanuit het westen wordt het dan droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan de kust tot 21°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zwak uit een zuidwestelijke richting, in de middag wordt de wind west tot noordwestelijk en matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en het koelt weer flink af. Landinwaarts bedraagt de minimumtemperatuur ongeveer 5°C. Aan de kust liggen de minima rond 10°C. Vooral in het midden en oosten ontstaan mistbanken. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig en westelijk.

Morgen zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen.

Vooruitzichten komende dagen:
Maandag droog met geregeld zon. Dinsdag grote kans op neerslag, daarna weer afnemende neerslagkansen. Maximumtemperaturen rond 21°C,

Lange termijn verwachting:
zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 25 juli
Aanvankelijk grote kans op een droog weertype, maar geleidelijk nemen de neerslagkans iets toe tot zo’n 50% aan het eind van de periode. Grote kans (70%) op maximumtemperaturen rond of onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn