Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

12 juli 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden en droog

Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen. In het noorden komt de wind uit een west- tot noordwestelijke richting.

Komende nacht is er alleen sluierbewolking en met name in het noorden kan lokaal een mistbank ontstaan. De minima lopen uiteen van lokaal 5°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind is zwak en variabel.

Morgen ontstaan er stapelwolken, maar is er ook volop ruimte voor de zon. Het blijft droog. In de avond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 19°C op de Wadden en lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig en komt uit overwegend westelijke richtingen. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidwest.

Vooruitzichten:
Dinsdag bewolkt en regen, op woensdag enkele buien, daarna droog en perioden met zon. De maximumtemperaturen liggen aanvankelijk rond de 20°C, maar lopen in het weekend op tot rond 25°C.

Lange termijn verwachting:
zondag 19 juli tot en met zondag 26 juli
Waarschijnlijk rustig en droog weer, van tijd tot tijd onderbroken door een storing die voor neerslag zorgt. De temperatuurverwachting is onzeker, de kans op koel weer is net zo groot als op warm weer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn