Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

15 juli 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, kans op een bui.

Vandaag zijn er perioden met zon en vooral in het noorden en oosten ontstaat een enkele bui. In de loop van de middag en avond neemt in het zuiden de bewolking toe en kan ook daar een enkele bui voorkomen. De maxima liggen rond 19°C. De wind is west tot noordwest en overwegend zwak.

Komende nacht neemt de bewolking van het westen uit toe. In het noordoosten zijn er eerst nog opklaringen en is er aanvankelijk kans op mistbanken. Aan het einde van de nacht gaat het in het westen af en toe regenen. De minima liggen tussen 15°C in het zuidwesten en 8°C in het noordoosten. De wind draait naar zuidwest tot zuid en is overwegend zwak.

Morgen is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Het wordt ongeveer 18°C. Pas in de avond wordt het van het noordwesten uit droger met enkele opklaringen. De wind draait van het westen uit naar een westelijke richting, aan de kust naar noordwest en is zwak, aan de kust matig.

Vooruitzichten:
Donderdag grijs en regenachtig. Daarna meest droog, af en toe zon en tijdens het weekeinde temperaturen landinwaarts oplopend naar ca. 25°C. Volgende week weer enkele graden minder warm.

Lange termijn verwachting:
woensdag 22 juli tot en met woensdag 29 juli
Eerst grote kans op een vrijwel droog weertype, later toenemende kans (naar 50%) op regen of buien. Grote kans (70-80%) dat de middagtemperaturen uitkomen tussen 20 en 25°C.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn