Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

20 juli 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden.

Er zijn perioden met zon. Alleen in het zuidoosten komt er in de eerste ochtenduren nog veel bewolking voor met in het zuiden van Limburg eerst nog lichte regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige noordwestelijke wind.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en kunnen er vooral in de zuidelijke helft van het land enkele mistbanken ontstaan. In het uiterste noorden drijven enkele lichte buien vanaf de Noordzee binnen. Het koelt af naar 7°C in het binnenland en 11°C aan zee. De wind komt uit richtingen tussen west en noord en neemt landinwaarts af naar zwak, aan zee en op het IJsselmeer blijft de wind matig.

Morgen heeft de zon de overhand en ontstaan er enkele stapelwolken. In het noorden kunnen deze hier en daar uitgroeien tot een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten bij een overwegend matige noordwestenwind.

Vooruitzichten:
Overgang naar wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen. Temperaturen rond of iets onder normaal.

Lange termijn verwachting:
maandag 27 juli tot en met maandag 03 augustus
Wisselvallig weer met temperaturen rond of eerst iets onder normaal. De neerslagkans ligt eerst rond 70% en neemt later af naar ongeveer 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn