Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

21 juli 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden,in het NO en buitje

Vandaag krijgt de zon de overhand en ontstaan er enkele stapelwolken. In het noord(oost)en komen enkele lichte buien voor en is er wat meer bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten bij een overwegend matige noordwestenwind.

Komende nacht zijn er in het midden en zuiden brede opklaringen. In het noorden drijven er af en toe wolkenvelden binnen vanaf zee en kan er nog een enkele lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 6°C in het binnenland tot 11°C in het noordwestelijk kustgebied. De noordwestenwind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen overdag verandert er weinig; in het zuiden overheersen de zonnige perioden, in het noorden is er meer bewolking. Er trekt ook af en toe hoge bewolking over. Het blijft overal droog. De wind draait naar noordelijke richtingen en blijft zwak, aan zee matig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 22°C in het zuidoosten.

De vooruitzichten:
Overgang naar wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen, vooral in het weekend. Temperaturen rond normaal.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 28 juli tot en met dinsdag 04 augustus
De laatste dagen van juli neemt de dagelijkse neerslagkans af naar 30-40% en wordt het mogelijk (40% kans) tijdelijk warmer. Daarna neemt de kans op wat wisselvalliger en koeler weer opnieuw toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn