Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

22 juli 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon maar in het No kans op een bui(tje)

In het zuiden en midden perioden met zon, vooral in het noorden zijn er af en toe wolkenvelden. Ook trekt er af en toe hoge bewolking over. Het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 22°C in het zuidoosten. De wind draait naar noordelijke richtingen en blijft zwak, aan zee matig.

Komende nacht is er in het midden en zuiden weinig bewolking en blijft het droog. In het noorden is het half tot zwaar bewolkt en kan er een spat regen vallen. Het koelt af naar omstreeks 10°C. De wind draait naar zuidoost tot zuid en is zwak.

Morgen begint met zonnige perioden maar gedurende de dag komt er meer bewolking vanuit het westen. Het blijft overdag op de meeste plaatsen droog, in de avond neemt in het noordwesten de kans op wat regen toe. De middagtemperatuur varieert van 20°C in het noordelijk kustgebied tot 25°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidwest en is meest matig.

De Vooruitzichten:
Wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen. Temperaturen rond normaal.

Lange termijn verwachting:
woensdag 29 juli tot en met woensdag 05 augustus
De laatste dagen van juli neemt de dagelijkse neerslagkans af naar 20-30% en is de kans vrij groot (60%) dat het tijdelijk warmer wordt. In het weekend van 1 en 2 augustus is er een kans op enkele stevige buien waarna de kans op warm weer afneemt.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn