Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

23 juli 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden in het Noorden,elders flinke zonnige perioden pas later vandaag ook elders meer bewolking.

De dag begint in het zuiden met veel zon. In de loop van de ochtend breekt ook in de rest van het land de zon op steeds meer plaatsen door, alleen het noorden blijft de bewolking overheersen. Later op de dag neemt de bewolking van het westen uit toe en mogelijk valt er in het noord(west)en lokaal wat lichte regen. De middagtemperatuur varieert van 20°C in het noordelijk kustgebied tot 25°C in het zuidoosten. De wind draait van zuid naar zuidwest tot west en is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het zwaar bewolkt met hier en daar mogelijk wat regen. De minima liggen rond 14°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee eerst nog mogelijk vrij krachtig.

Morgen is het eerst bewolkt en af en toe valt er lichte regen. In de loop van de middag klaart het van het westen uit op en wordt het op veel plaatsen droog. In het zuidoosten komt dan mogelijk nog een enkele bui tot ontwikkeling. De middagtemperatuur ligt tussen 20 en 23°C. De westenwind is meest matig.

De vooruitzichten:
Wisselvallig met geregeld zon, maar soms ook regen of enkele buien.

De Lange termijn verwachting:
donderdag 30 juli tot en met donderdag 06 augustus
De eerste dagen tijdelijk een lagere neerslagkans (rond 30%) en landinwaarts mogelijk zomerse temperaturen. Vanaf zondag 2 augustus geregeld regen of buien met temperaturen waarschijnlijk iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn