Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

24 juli 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolking met af en toe wat regen.

Vandaag is het eerst bewolkt en af en toe valt er regen of motregen. In de loop van de middag wordt de neerslag in het oosten en zuidoosten buiig van karakter, vooral in het westen klaart het dan wat op. De middagtemperatuur ligt tussen 19°C op de Wadden en ca. 23°C in het zuidoosten. De wind draait van zuidwest naar west en is meest matig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig.

Morgen is het overwegend bewolkt en soms valt er wat regen. In de avond volgt er van het zuidwesten uit waarschijnlijk een actiever regengebied, waarbij er lokaal kans is op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig tot krachtig.

De vooruitzichten:
Geregeld zon, maar vooral de eerste dagen soms ook regen of enkele buien. Dinsdag vooral in het oosten en zuidoosten mogelijk zomers warm. Na dinsdag afnemende neerslagkansen.

Lange termijn verwachting:

vrijdag 31 juli tot en met vrijdag 07 augustus
De eerste dagen meest droog en vooral landinwaarts waarschijnlijk zomerse temperaturen. Vanaf zondag 2 augustus geregeld regen of buien met middagtemperaturen waarschijnlijk iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn