Friday 1 December
Weerman Jannes Wiersema

27 juli 2020 door Jannes Wiersema

wolkenvelden en op de meeste plaatsen droog

In het noordoosten komen er enkele opklaringen voor, elders is er veel hoge bewolking aanwezig. Overdag is er vooral in het noorden en westen bewolking, daar valt soms ook wat regen. In het zuiden en oosten zijn er zonnige perioden. De maxima liggen tussen 21°C in het noordelijk kustgebied en tegen 30°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en is zuidelijk, in de avond draait de wind naar west tot zuidwest. In het Waddengebied en boven het IJsselmeer is de wind eerst nog vrij krachtig. In de avond neemt de wind aan de westkust toe naar krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met soms wat regen. De minima liggen rond 17°C. De wind is west tot zuidwest, matig, aan de kust vrij krachtig, eerst nog krachtig.

Morgen zijn er zonnige perioden met vooral in het oosten nog een enkele bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot 23°C in zuidoosten. De wind is westelijk, matig aan de noordwest- en noordkust vrij krachtig tot krachtig.

De vooruitzichten:
Droog en in de loop van de week steeds meer zon. Middagtemperaturen rond 21°C. Aan het einde van de periode in het oosten en zuidoosten zomers warm, in het zuidoosten mogelijk tropisch warm.

Lange termijn verwachting:
maandag 03 augustus tot en met maandag 10 augustus
Grote kans (60%) op overgang naar een licht wisselvallig weertype met middagtemperaturen iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn