Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

28 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag meest droog.

Vandaag zijn er zonnige perioden met vooral in het noorden en aanvankelijk ook het oosten nog een enkele bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk, matig, aan de noordwest- en noordkust vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er landinwaarts flinke opklaringen. In het noorden is het wisselend bewolkt met een enkele bui. De minima liggen tussen 15°C aan de kust en 10°C in het zuidoosten. De wind is matig, aan de kust krachtig, 6 Bft, uit zuidwest tot west.

Morgen zijn er flinke zonnige perioden. In het noordoosten is er meer bewolking en kan er nog een enkele bui ontstaan. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordelijk kustgebied tot 23°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig 5-6 Bft.

De vooruitzichten:
Zonnig en droog, vrijdag en zaterdag zomers warm, in het zuidoosten mogelijk tropisch warm. Daarna temperaturen rond of iets beneden normaal, meer bewolking en een toenemende neerslagkans.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 04 augustus tot en met dinsdag 11 augustus
Grote kans (60%) op een licht wisselvallig weertype met middagtemperaturen iets onder het langjarig gemiddelde. Aan het einde van de periode afnemende neerslagkansen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn