Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 juli 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en lokaal een bui, morgen zonnig en warm.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden. In het noordoosten kan er nog een enkele bui ontstaan. De maxima lopen uiteen van 18°C in het noordelijk kustgebied tot 23°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig 5-6 Bft.

Komende nacht is het helder, plaatselijk ontstaat grondmist. De minima liggen tussen 14°C aan de Zeeuwse kust en 8°C plaatselijk in het noordoosten. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied staat een matige noordwestenwind.

Morgen is het zonnig. De maxima lopen uiteen van 22°C in het Waddengebied tot 27°C in het zuiden. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen, aan de noordkust staat een matige westelijke wind.

Zaterdag vanuit het westen meer bewolking met kans op een bui,langs de oostgrens nog kans op 30 graden
De wind gaat naar het westen en is matig

De vooruitzichten:
Vrijdag zonnig en vooral in het zuidoosten tropisch warm. Daarna meer bewolking, geleidelijk dalende temperaturen en een toenemende neerslagkans.

Lange termijn verwachting:
woensdag 05 augustus tot en met woensdag 12 augustus
De dagelijkse neerslagkans ligt rond 20%. De kans op maximumtemperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde ligt rond 60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn