Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

30 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en op veel plaatsen zomers warm.

Het is vandaag vrij zonnig en warm. De maxima lopen uiteen van 22°C in het Waddengebied tot 27°C in het zuiden. De wind is zwak en komt uit een meest zuidelijke richting. In de middag kan er in de kustgebieden sprake zijn van wind van zee.

Komende nacht is het onbewolkt en ligt de minimumtemperatuur rond 15°C in het zuiden en westen en 12°C in het noordoosten. De wind is oost tot zuidoost en zwak.

Morgen is het wederom zonnig en warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 24°C in het Waddengebied tot ongeveer 34°C in Limburg. De wind is zuidoost, zwak tot matig rond kracht 3.

Zaterdag eerst nog zonnig later vanuit het westen meer bewolking en kans op een bui,langs de oostgrens nog temperaturen rond 30 graden,elders 25 graden en langs de westkust 23 graden.
Later op de dag kans op een bui. De wind draait naar het westen en is matig.

De vooruitzichten:
Zaterdag overgang naar een minder warm weertype met in het oosten enkele (stevige) buien. Daarna wolkenvelden, af en toe regen en temperaturen rond de normaal.

Lange termijn verwachting:
donderdag 06 augustus tot en met donderdag 13 augustus
De dagelijkse neerslagkans ligt rond 20%. De kans op maximumtemperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde ligt rond 80%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn