Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

03 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in de kustprovincies (onweer)buien

In het oosten van het land komen vanmorgen vroeg nog enkele mistbanken voor, deze zullen spoedig oplossen. Buien langs de westkust trekken de komende uren het land op. In de loop van de ochtend en in de middag ontstaan er op meer plaatsen buien, vooral in de kustprovincies. Bij de buien is ook onweer mogelijk. In de loop van de middag en avond wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. Tot de middag staat er een overwegend zwakke zuidenwind, daarna steekt er een matige noordwestenwind op. ’s Avonds neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen noord en noordwest.

In de komende nacht komen er vooral in de kustprovincies wolkenvelden voor maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal kan een mistbank ontstaan. In het uiterste zuidoosten is er nog wel een enkele bui mogelijk. De minima lopen uiteen van 8°C landinwaarts tot 13°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noordwestenwind.

Morgen ontstaan er landinwaarts stapelwolken en in het noordoosten is er nog een kleine kans op een bui. De maxima lopen uiteen van 19°C aan de noordkust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind waait uit het noordwesten en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. In de middag draait de wind naar west, in de avond naar zuid.

Vooruitzichten:
Overgang naar zonnig en zeer warm zomerweer met vanaf donderdag tropische temperaturen. In het weekeinde in het zuiden mogelijk 35°C. Op zondag in het noorden mogelijk afkoeling.

Lange termijn verwachting:
maandag 10 augustus tot en met maandag 17 augustus
Vrij grote grote kans (ca. 70%) op aanhoudend zonnig en (zeer) warm zomerweer met vooral in het zuiden tropische temperaturen, daarbij is een kleine kans op een (onweers)bui. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder warm weertype geleidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn