Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

04 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon,met in het No nog een bui(tje)

In het Oosten momenteel Lokaal nog enkele mistbanken, deze zullen spoedig oplossen. In het noordoosten zijn vanochtend lokaal nog lichte bui(tjes) actief. Verder is er de rest van de dag veel ruimte voor de zon en zijn er stapelwolken. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de wadden tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind waait uit het noordwesten en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. In de middag draait de wind naar west, in de avond naar zuid 2 – 3 Bft.

In de avond en komende nacht verloopt in een groot deel van het land nagenoeg onbewolkt. In het noordwesten en noorden is wat meer bewolking aanwezig, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Morgen is het vrij zonnig en droog. Alleen in het noordwesten zijn er aanvankelijk nog wolkenvelden, maar ook daar breekt in de middag de zon door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het Waddengebied tot 29°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig 3 – 5 Bft.

De vooruitzichten:
Zonnig en zeer warm zomerweer met tropische temperaturen, in het weekeinde in het zuiden mogelijk 35°C. Op zondag en maandag in het noorden waarschijnlijk enige afkoeling.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 11 augustus tot en met dinsdag 18 augustus
Aanvankelijk nog grote kans (ca. 80%) op aanhoudend zonnig en (zeer) warm zomerweer met vooral in het midden en zuiden tropische temperaturen, daarbij is een kleine kans op een (onweers)bui. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder warm weertype geleidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn