Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

06 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen zonnig,maar in het Noorden ook eerst wat bewolking.

Het is zonnig maar vooral in het noordwesten en westen is van tijd tot tijd wat hogere bewolking. De maximumtemperaturen variëren van 24°C op de stranden tot lokaal 33°C in het zuiden en oosten. De zwakke tot matige wind wordt in de ochtend overwegend zuidwestelijk 1 – 3 Bft. In de middag draait de wind aan zee naar noord tot noordwest, terwijl de wind dieper landinwaarts uit uiteenlopende richtingen komt. In de avond draait de wind overal naar oost tot zuidoost.

In de avond en komende nacht is het vrijwel onbewolkt. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 14°C in het noorden en 17°C landinwaarts. In stedelijke gebieden wordt het niet koeler dan 20°C. De zuidoostenwind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen is het zonnig. De temperatuur loopt in de ochtend snel op en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 30°C op de Wadden tot lokaal 36°C in het zuiden. De wind draait in de middag van zuidoost naar oost en blijft zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig 2 – 4 Bft.

De vooruitzichten:

Zonnig en warm tot zeer warm. Zondag met name in de noordelijke kustgebieden iets minder hoge temperaturen. Vanaf zondag iets meer bewolking, maar de kans op een bui is de eerste dagen klein. Woensdag kans op onweersbuien.

Lange termijn verwachting:

donderdag 13 augustus tot en met donderdag 20 augustus
Geleidelijk dalende temperaturen naar waardes rond normaal. Een licht wisselvallig weerbeeld met zon, wolken en af en toe regen of een bui, maar ook droge momenten.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn