Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

08 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Vrij zonnig en tropisch warm.

Het is opnieuw vrij zonnig met vooral in de noordwestelijke helft ook af en toe sluierbewolking. Met maximumtemperaturen tussen 30°C in het noorden en plaatselijk 37°C in het zuidoosten van het land wordt het vrijwel overal tropisch warm. In het Waddengebied is er kans op enige verkoeling in de loop van de middag. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig 2 – 4 Bft.

Komende nacht neemt de bewolking in de zuidwestelijke helft geleidelijk toe. Elders zijn er brede opklaringen. Het blijft overal droog. Met minima die uiteenlopen van 17°C in het noordoosten tot 21°C in het zuidwesten blijft het warm. De noordoostenwind is zwak, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer matig 2 – 3 Bft.

Morgen wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. In de middag en avond is vooral in het zuidoosten een enkele (onweers-)bui met daarbij windstoten niet helemaal uitgesloten, op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt op veel plaatsen opnieuw een tropische dag met maximumtemperaturen van 30°C in het noordwesten tot 35°C in het zuidoosten. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur met 28°C iets achter. Er staat een matige, op de Wadden vrij krachtige noordoostelijke wind 3 – 5 Bft.

De vooruitzichten:
Aanhoudende hitte en tropisch warm. De kans op een bui is de eerste dagen klein. Vanaf woensdag toenemende kans op een onweersbui en vanaf vrijdag overgang naar lagere maximumtemperaturen.

De lange termijn verwachting:
zaterdag 15 augustus tot en met zaterdag 22 augustus
Grote kans (60%) op een licht onbestendig weertype met zon, wolken en af en toe regen of een bui en maxima rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn