Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

09 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zeer warm zomerweer, eind vd middag in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui.

Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden en komen er verspreid over het land enkele buien voor. Op de meeste plaatsen is het echter droog. In de loop van de dag komt de zon er weer steeds beter bij. Later vanmiddag en vanavond is er vooral in het zuid(oost)en kans op een enkele (onweers)bui, mogelijk met (zware) windstoten. Het wordt op veel plaatsen opnieuw een tropische dag met maximumtemperaturen van 26°C op de Wadden tot lokaal 37°C in het zuidoosten. Er staat een matige, op de Wadden vrij krachtige noordoostelijke wind 2 – 5 Bft.

Vanavond en komende nacht is er weinig bewolking, alleen in het zuiden zijn er enkele wolkenvelden en kan er mogelijk nog een bui voorkomen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noordoosten en oosten tot 22°C in het zuidwesten. De wind is oost tot noordoost en is zwak tot matig.

Morgen zijn er velden hoge bewolking, maar er zijn ook flinke perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog maar een lokale (onweers)bui in het oosten van het land is niet geheel uit te sluiten. Bij een bui kunnen windstoten voorkomen. Het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm met maxima van 28°C op de Wadden tot lokaal 35°C in het zuiden en zuidoosten. Er staat een matige oostenwind 3- 4 Bft.

De vooruitzichten:

De eerste dagen aanhoudende hitte en tropisch warm. De kans op een bui is de eerste dagen klein. Vanaf donderdag toenemende kans op een onweersbui en vanaf vrijdag overgang naar lagere maximumtemperaturen, maar nog steeds zomers warm.

Lange termijn verwachting:

zondag 16 augustus tot en met zondag 23 augustus
Grote kans (60%) op een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en maxima rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn