Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

12 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui.

Vanochtend zijn er flinke perioden met zon met name in het NO en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de middag ontstaan er stapelwolken die hier en daar uit kunnen groeien tot een onweersbui. Daarbij is er kans op hagel, windstoten en veel regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. In de middag gaat op de stranden de wind van zee waaien.

In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden houden de onweersbuien mogelijk nog aan. Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er vooral in het zuiden nog een enkele (onweers)bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de wind is overwegend oostelijk, zwak tot matig.

Morgen zijn er opnieuw zijn er perioden met zon en in de loop van de middag en avond ontstaan er opnieuw enkele onweersbuien. Windstoten, hagel en in korte tijd veel regen zijn daarbij weer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 32°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit oost tot zuidoost en in de middag uit uiteenlopende richtingen.

Afgelopen nacht een tropen nacht (min 20 graden)

De vooruitzichten:

Vrijdag wordt de warmste lucht verdreven door onweersbuien met kans op hagel en windstoten. Vanaf het weekeinde wordt het wisselvallig met regelmatig buien bij temperaturen boven normaal.

Lange termijn verwachting:

woensdag 19 augustus tot en met woensdag 26 augustus
Grote kans (60%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen eerst rond, later iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar en minima boven de langjaargemiddelde waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn