Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

13 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, in de middag enkele onweersbuien.

Er zijn perioden met zon en in het Zuiden al een losse regen of onweersbui in de loop van de middag en avond ontstaan er opnieuw enkele onweersbuien. Windstoten, hagel en in korte tijd veel regen zijn daarbij mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 32°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit oost tot zuidoost en in de middag uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht trekken de (onweer)buien naar het Noorden weg en klaart het op, er is dan nog een kleine kans op een onweersbui. De minima liggen rond 20°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Morgen ontstaan weer snel stapelwolken die op meerdere plaatsen uitgroeien tot onweersbuien, waarbij plaatselijk veel regen kan vallen. Ook is hagel mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 25°C aan de kust en 29°C in het oosten. De wind is zwak en variabel, in de middag in de kustgebieden geleidelijk matig uit noordelijke richtingen.

De vooruitzichten:

Wisselvallig met regelmatig buien, vooral in het weekeinde ook met kans op onweer, hagel en windstoten, bij temperaturen boven normaal.

Lange termijn verwachting:

donderdag 20 augustus tot en met donderdag 27 augustus
Grote kans (60%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen eerst rond, later onder de normale waarden voor de tijd van het jaar en minima boven de langjaargemiddelde waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn