Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

14 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Stevige regen- en onweersbuien.

In de zuidelijke helft begint de ochtend met zonnige perioden en is het op de meeste plaatsen droog, wel kan het eerst nog wat nevelig zijn. In de noordelijke helft is er aanvankelijk vrij veel bewolking en stevige regen- of onweersbuien. In de loop van de ochtend ontstaan er overal stapelwolken die in de middag op meerdere plaatsen uitgroeien tot onweersbuien, waarbij plaatselijk veel regen kan vallen. Ook hagel en windstoten zijn mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 25°C aan de kust en plaatselijk 29°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied staat er een matige noordoostenwind.

In de nacht naar zaterdag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Een lokale (onweers)bui is niet uit te sluiten. In opklaringen kan ook vrij gemakkelijk nevel of een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noorden staat er een matige noordoostenwind.

Morgen is het wisselend bewolkt en vooral in de middag kunnen er weer enkele regen- en onweersbuien ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C vlak langs de kust tot lokaal 27°C in het oosten en zuidoosten. De wind blijft veranderlijk en zwak, in het noorden noordoostelijk en matig

De vooruitzichten:

Wisselvallig met regelmatig buien, vooral op zondag ook met kans op onweer, hagel en windstoten. De nachten verlopen vrij zacht, de maximumtemperaturen liggen rond of iets boven normaal. Donderdag lijkt een meest droge dag te worden.

Lange termijn verwachting:

vrijdag 21 augustus tot en met vrijdag 28 augustus
Grote kans (80%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met vrij veel bewolking, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen eerst boven, later duidelijk onder de normale waarden voor de tijd van het jaar. De minima dalen geleidelijk naar normale waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn