Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

16 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, vanmiddag en vanavond onweersbuien.

Er zijn wolkenvelden maar geleidelijk aan breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Vanmiddag en vanavond komen er regen- en onweersbuien voor. Vooral in de zuidwestelijke helft zijn daarbij lokaal windstoten rond 70 km/u mogelijk en kan hagel voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C in het Waddengebied tot 31°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen, in de avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht komen met name in het noorden nog enkele regen- en onweersbuien voor. Van het zuiden uit komen er steeds meer opklaringen voor waarin enkele mistbanken kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 19°C in het noordoosten en 15°C in het zuidwesten. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig en komt uit het zuidwesten.

Morgenochtend kan er in het noorden eerst nog een bui voorkomen. Verder zijn er perioden met zon en ontstaan er in de loop van de dag opnieuw buien, sommige met onweer. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 24°C aan de kust tot 27°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

De vooruitzichten:

(Vrij) warm, vooral in de nachten. Wisselend bewolkt. Tot en met woensdag enkele (onweers) buien, daarna af en toe regen.

Lange termijn verwachting:

Wisselvallig met temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn