Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

17 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Eerst mist, later zonnig, in de middag een onweersbui

We beginnen beginnen op veel plaatsen met lage bewolking en mistbanken, in het midden en westen plaatselijk ook dichte mist. Mist en lage bewolking lossen in de eerste helft van de ochtend op, waarna er perioden met zon zijn. In de middag ontstaan er opnieuw buien, sommige met onweer en hagel en windstoten tot maximaal 60 km/uur. In de loop van de avond wordt het weer meest droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C aan de kust tot 27°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en langs de westkust komt nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 18°C langs de kust tot lokaal 14°C landinwaarts. De zuid- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Morgen zijn er perioden met zon en in de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken. In de middag zijn er vooral landinwaarts enkele buien, soms met onweer. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan de kust tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

De vooruitzichten:

Eerst (vrij) warm, vooral in de nachten. Wisselend bewolkt met vooral donderdag en vrijdag af en toe regen. In het weekeinde temperatuur dalend naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Lange termijn verwachting:

maandag 24 augustus tot en met maandag 31 augustus
Wisselvallig met temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn