Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

19 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden. Van het zuidwesten uit meer bewolking, vanavond regen.

Er zijn brede opklaringen. Met name in het oosten komen lokaal enkele mistbanken voor, die in de eerste uren van de ochtend oplossen. Van het westen uit drijven wolkenvelden het land binnen. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperaturen liggen tussen 24°C in het Waddengebied en lokaal 28°C in het zuidoosten. De zuidenwind neemt overal toe tot matig.

Komende nacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen, die soms wat buiig van karakter kan zijn. Bij een matige, aan de kust vrij krachtige, zuidenwind koelt het af naar een graad of 18°C.

Morgenochtend wordt het van het zuidwesten uit droog en breekt de zon geleidelijk door. In de middag zijn er zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Het blijft droog. Het wordt nog een stuk warmer dan vandaag met maxima die uiteenlopen van 26°C in het Waddengebied tot lokaal 32°C in het zuidoosten. In de avond neemt vooral in het westen de kans op een (onweers)bui toe. De zuidenwind blijft matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

De vooruitzichten:
Aanvankelijk maxima boven normaal, vanaf zondag rond of iets onder normaal. Van tijd tot tijd valt er regen of komen er buien voor, maar er zijn geregeld droge momenten met zon.

Lange termijn verwachting:

Licht wisselvallig en maxima rond of iets onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn