Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

22 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien mogelijk met onweer.

Het is vandaag wisselend bewolkt en vanochtend komen vooral in de noordwestelijke helft enkele buien voor. In de rest van het land is het eerst overwegend droog. Vanmiddag trekken de buien geleidelijk naar het oosten. In het noord(west)en is er kans op onweer. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het noordelijk kustgebied houdt de buiigheid aan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het Waddengebied tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard.

Komende nacht komen in de noordelijke helft enkele buien voor, lokaal mogelijk met onweer. Elders zijn er flinke opklaringen en is het droog. De minima lopen uiteen van 17°C aan de zuidwestkust tot 13°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zuidwest tot west en matig, aan de kust krachtig.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima lopen uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot 22°C in het zuidoosten. De wind is westelijk, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig

Vooruitzichten:
Wisselvallig met temperaturen rond of iets onder normaal.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 29 augustus tot en met zaterdag 05 september
Aanvankelijk onbestendig met maxima iets onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een droger en warmer weertype toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn