Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

23 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en buien, in de middag van het westen uit droger met geregeld de zon.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met een aantal buien. Vooral in het noordelijk kustgebied is er eerst nog een kans op onweer. In de loop van de middag neemt het aantal buien van het westen uit af en is er van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Vanavond nemen bewolking en buien in het westen opnieuw toe en kunnen de buien zwaarder uitpakken met kans op onweer. De maxima lopen uiteen van 19°C in het noordwestelijk kustgebied tot 22°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer eerst nog (vrij) krachtig. In de loop van de dag wordt de wind westelijk.

Komende nacht trekken bewolking en buien verder oostwaarts, lokaal is er nog een kans op onweer en zeer plaatselijk kan veel regen vallen. Dat geldt vooral voor de kuststrook en ten oosten van het IJsselmeer. De minimumtemperatuur bedraagt circa 14°C bij een zwakke tot matige wind uit een overwegend zuidwestelijke richting.

Morgen is het buiig, lokaal is onweer mogelijk. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger met af en toe zon. De maximumtemperatuur is ongeveer 20°C. De westelijke wind is meest matig. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidwest.

De vooruitzichten:
Onbestendig met geregeld regen of enkele buien. Woensdag kans op veel wind met vooral in de kustprovincies zware windstoten. Maxima rond 20 graden, aan het einde van de week iets daaronder.

Lange termijn verwachting:
zondag 30 augustus tot en met zondag 06 september
Aanvankelijk onbestendig met maxima onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een droger en warmer weertype toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn